Muziekstijlen

marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash (2)

Muziekstijlen

Alle disco’s draaien meestal andere muziek. Dit komt omdat niet iedereen van dezelfde muziek houdt. Dit zou ook maar goed zijn anders zat 1 disco helemaal vol en was bij de andere helemaal niemand. Natuurlijk gebeurt het wel vaak dat sommige disco’s dezelfde muziek draaien. Dit komt omdat er genoeg disco’s zijn die dezelfde muziek mooi vinden. Maar er zijn ook genoeg disco’s die een eigen muziekstijl hebben. Vaak zie je bij disco’s dat ze thema avonden hebben. Dit is er dan op gericht om een precieze doelgroep in de disco te krijgen. Dit zorgt vaak voor een geweldig feest binnen de disco en een hele leuke sfeer. Bij deze thema avonden hebben ze dan ook speciale drankjes. Dit is ook een goede actie van de disco’s. Hierdoor gaan mensen natuurlijk dat drankje uitproberen, En als dit goed in de smaak valt kunnen ze dit drankje op de drankenkaart neerzetten.

Welke muziekstijlen worden het meeste gedraaid

De muziekstijlen die het meest worden gedraaid ligt er meestal aan waar in het land de disco zit. Er zijn namelijk genoeg plaatsen in België die van een speciale muziekstijl houdt. Dan is het natuurlijk logisch dat de disco die muziek draait. Er zijn ook genoeg plaatsen in België die dit niet hebben. Hier wordt meestal op het begin van de avond gewoon wat aangezet. Wat je ook heel veel ziet is dat mensen plaatjes aanvragen. Dit zorgt ervoor de muziekstijl steeds veranderd. Sommige mensen vinden dit heel erg vervelend. Maar andere vinden dit juist wel fijn. Elke keer dezelfde soort muziek wordt na een tijdje namelijk ook niet meer leuk. Daarom kiezen ze ervoor om deze af te wissel in de avond.

hanny-naibaho-aWXVxy8BSzc-unsplash

Variatie in elke disco

We zien dat in elke disco vaak andere muziek wordt gedraaid. Vaak laten disco’s ook dj’s komen. Deze dj’s hebben namelijk ook vaak eigen muziek die ze willen draaien in disco’s daarom zit er veel verschil in de muziekstijlen. De meeste dj’s produceren namelijk hele andere muziek. Maar allemaal wel met vaak als doel om een mooi feest neer te zetten. Tijdens een avond kan de muziekstijl natuurlijk in de smaak vallen. Maar soms ook helemaal niet. Dan zie je dat mensen naar andere disco’s gaan om daar te kijken of er goede muziek wordt gedraaid. Zo wordt er dus regelmatig wat gewisseld in disco op een avond als de muziek je niet aanstaat. Ook zie je natuurlijk dat sommige mensen de disco verlaten omdat er geen leuke mensen daar te vinden zijn.

MEER TE WETEN KOMEN