Drankkaart

bottles-on-lit-up-shelves_t20_JlbV0P

Drankkaart

Een drankkaart is natuurlijk heel erg belangrijk in een disco. Iedereen wilt namelijk wat drinken tijdens het feesten. Daarom is een goede drankkaart erg belangrijk voor een disco. Je ziet dan ook vaak dat hier veel tijd en moeite in wordt gestoken. Vaak zie je dat een drankkaart wordt vervangen door borden boven de bar. Zo kun je dus precies zien wat ze wel hebben en wat niet. De meeste disco’s hebben allemaal wel de populairste dranken in huis. Dit zijn voornamelijk: bier, wijn, en sterke drank. Er zijn heel veel verschillende sterke dranken mixen die populair zijn in een club. Dit ligt er ook puur aan welke muziek er gedraaid wordt.

Voorkeur Drankje

Ook hebben mensen vanuit hun zelf een voorkeur drankje. En als ze weten dat de disco die heeft is de drankkaart onnodig. Ook hebben mensen een disco waar ze altijd heen gaan. Dit noemen ze een voorkeurs disco. Dit komt omdat ze vinden dat hier goede muziek wordt gedraaid. Of dat al hun vrienden naar deze disco gaan. Ook zie je vaak dat vrienden bij deze disco werken en dat ze korting kunnen krijgen op drank. Dit is voor veel mensen een reden om naar een bepaalde disco te gaan. Je ziet bij sommige dorpen dat ze maar 1 disco hebben. Dan is het heel normaal dat je naar die disco gaat omdat die dichtbij. Je ziet bij dit soort dorp disco’s dat iedereen elkaar ook wel kent en dat het hierdoor ook altijd gezellig is.

bartender-lighting-cocktail-on-fire_t20_rOQKlB

Prijzen

Als je de prijzen van een drankje in de disco vergelijkt met de prijzen van een drankje als je het zelf zou maken en inkopen bij de supermarkt. Dan is de prijs in de disco heel erg hoog. Dit komt natuurlijk omdat mensen op dat moment niks anders kunnen kopen. Dit is een reden waarom ze dit ook kunnen vragen voor een drankje. Voor een disco is dit namelijk ook vaak de grootste inkomstenbron de drank. Daarom vragen ze inderdaad wat meer. Maar als je het inderdaad vergelijkt met als je het zou inkopen bij de supermarkt. Dan zijn de prijzen heel erg hoog. Je ziet voornamelijk dat jongens in het begin veel bier drinken. Later op de avond gaan ze over op de sterke drank. Bij meisjes is dit vaak al vanaf het begin aan de sterke drank. Of ze beginnen met wijn of zelfs bier. En gaan daarna over op de sterke drank. Je hebt ook shotjes in de disco’s. Dit wordt vaak als iets tussendoor gegeven als je zoveel bier besteld. Natuurlijk kun je ook losse shotjes bestellen.

MEER TE WETEN KOMEN